Archive for september 2024

Boekpresentatie Pioniers-Fotografie door vrouwen

ILT-Luchtvaartautoriteit: Kleine luchtvaart in beeld

Inspecteurs van de luchtvaartautoriteit van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT-Luchtvaartautoriteit) hebben  de afgelopen weken onaangekondigd de vliegvelden in Rotterdam, Lelystad en Hoogeveen bezocht. Tijdens deze ad hoc controles is gekeken naar de veiligheidscultuur en het veiligheidsbewustzijn bij de kleine luchtvaart. 

Doe mee aan ons onderzoek en help ons archief te verbeteren!

Theatervoorstelling Her (s)tories

Jaarplan ILT: Beperk schade aan mens en milieu

“We richten ons vooral op de grootste maatschappelijke risico’s om schade aan mens en milieu te beperken. Als onafhankelijk toezichthouder werken wij elke dag aan veiligheid, vertrouwen en duurzaamheid. In transport, infrastructuur, milieu en wonen. Soms moeten we daarin scherpe keuzes maken.” Aldus inspecteur-generaal Mattheus Wassenaar in zijn voorwoord over de prioriteiten die de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) stelt in haar jaarplan voor 2025. 

Tweede pop-up Nationaal Slavernijmuseum in het Nationaal Archief

Depothygiëne, meer dan een schoon depot

Verbod op gevaarlijke UV-blokkers nageleefd door industrie

In de 1e helft van 2024 heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar verboden Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) die door de industrie als UV-blokkers worden gebruikt. Het ging hierbij om 4 stoffen: UV-320, UV-327, UV-328 en UV-350. Sinds 27 november 2023 is het gebruik van deze stoffen verboden binnen de Europese Unie vanwege hun schadelijke effecten op zowel het milieu als de volksgezondheid.

Finalisten Geschiedenisdocent van het Jaar 2024 bekend

Van rijden onder invloed tot geen gebruik autogordel: meerdere overtredingen door vrachtwagens bij controle

Verschillende Nederlandse toezichthouders, waaronder de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de politie, hielden donderdag 5 september 2024 samen met de Belgische en Luxemburgse toezichthouders controles in het wegvervoer van goederen. Precies 80 jaar geleden, op 5 september 1944, werd de Benelux-unie opgericht. Dat is de aanleiding voor een gezamenlijke controle in alle drie de landen. In Nederland zijn in totaal 19 vrachtwagens gecontroleerd waarvan de vervoerders voor meerdere overtredingen worden beboet.
Advertisment ad adsense adlogger