Archive for oktober 2024

Situatie Selibon zorgwekkend, complex en urgent

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) constateert in haar inspectierapport ‘Vergunningverlening, toezicht en handhaving bij Selibon Lagun’ dat de situatie bij het afvalcentrum en de stortplaats op Bonaire zorgwekkend, complex en urgent is. “Er is sprake van risico’s voor het milieu (lucht, bodem, grondwater en brand) die wekelijks toenemen”, zo schrijft de ILT. Uit een recente wetenschappelijke studie blijkt bovendien dat het zeewater in de baai Lagun vlakbij Selibon is verontreinigd, onder andere met zware metalen. Experts geven aan dat het aannemelijk is dat er risico’s voor de natuur en volksgezondheid zijn. 

Doe vóór 1 november een aanvraag voor onderzoek in het CABR

ILT blij dat stikstofuitstoot Dow Terneuzen opnieuw moet worden beoordeeld

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is blij met de uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant in de zaak over de omgevingsvergunning voor het chemische bedrijf Dow Benelux BV in Terneuzen. Deze uitspraak is belangrijk om de negatieve effecten van uitstoot op het milieu en de gezondheid van omwonenden te beperken. Woensdag 16 oktober oordeelde de rechtbank dat de provincie Zeeland ten onrechte is afgeweken van de landelijke stikstofeisen bij het verlenen van de vergunning en gaf de provincie de opdracht de gebreken te herstellen.

Uw mening telt!

Informatiebijeenkomst openbaar worden CABR

Kinderwetje van Van Houten

Zeecontainers vol illegale F-gassen onderschept in Rotterdam

De inlichtingen- en opsporingsdienst van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT-IOD) heeft deze zomer 4 zeecontainers in de Rotterdamse haven met daarin bijna 4.800 cilinders aan F-gassen in beslag genomen. De partij was afkomstig van buiten de Europese Unie en werd verscheept naar bedrijven of personen die F-gassen niet mogen importeren. Dat is dus illegaal. De 4 containers hebben een totale waarde van ongeveer € 1,5 miljoen. 

Dag der Marrons, op zoek naar fort Boekoe

Restaurator Alexandra Nederlof: ‘Elk object heeft z’n verhaal’

Tentoonstelling Erfenissen van de Nederlandse slavernij

Advertisment ad adsense adlogger