Gezocht: Slimme hackers om de haven te verbeteren!

Nieuws World Port Hackathon

Ben jij iemand die buiten de gebaande paden treedt? Iemand die van een uitdaging houdt en data wil omzetten in innovatieve oplossingen voor de haven? En wil jij kans maken op 1.500 euro? Dan is de World Port Hackathon wat voor jou. Op 2 september 2016 wordt dit evenement voor de vierde keer in de haven van Rotterdam georganiseerd. Hier komt innovatie tot leven!

World Port Hackathon 2016

Tijdens de World Port Hackathon gaan teams en individuen aan de slag met open data, big data en technologie. Met behulp van de beschikbaar gestelde data proberen zij applicaties te ontwikkelen die een oplossing bieden voor specifieke uitdagingen van de havenindustrie. Vorig jaar deden er meer dan 100 hackers mee. De komende editie focust op drie thema’s: Infrastructure & Logistics, Energy & Climate en ‘Disrupt the Port’.

Hacken om de haven slimmer te maken

Binnen 24 uur bouwen de teams concepten of prototypes die de haven van Rotterdam veiliger, duurzamer, innovatiever, inspirerender en economisch aantrekkelijker maken. Na 24 uur worden de ideeën, concepten en prototypes gepitcht voor een jury. Het team met het beste concept of prototype wint 1.500 euro. De tweede prijs bedraagt 500 euro.

Ook is er een aanmoedigingsprijs van 1.000 euro en maken de hackers kans op deelname aan het Port Innovation Lab, het start-up acceleratorprogramma van de Rotterdamse haven. Bovendien krijgen deelnemers de mogelijkheid om hun ideeën gelijk onder de aandacht van relevante partijen in de haven te brengen. Het Havenbedrijf Rotterdam is partner van de World Port Hackathon.

Meer informatie over de World Port Hackathon

Heb je interesse om mee te doen of wil je meer weten over de World Port Hackathon? Kijk dan op worldporthackathon.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger