World Conference Cities and Ports in Rotterdam gestart

Nieuws

Vanochtend is de driedaagse World Conference Cities and Ports van start gegaan in de Onderzeebootloods op RDM. Ruim 350 vertegenwoordigers van havenautoriteiten en beleidsmakers van havens en steden uit de hele wereld zijn hier aanwezig.

De conferentie belooft een veelzijdig programma rond het thema ‘Crossovers’. Op het programma staan verschillende gastsprekers, zoals Jacques Attali, de Franse economische en sociale theoreticus, schrijver en politiek adviseur. Andere toonaangevende sprekers zijn Daan Roosegaarde, Grace Sai (SGP), Maärtha Rehnberg (DNK), Peter Hall (CAN), Ronan Dantec (FRA), professor Henk Volberda en professor Maarten Hajer. De opening werd verzorgd door wethouder Adriaan Visser. Havenbedrijf-CEO Allard Castelein neemt deel aan een rondetafelgesprek en COO- Ronald Paul sluit vrijdag de conferentie af.

Inspiratie in de Rotterdamse haven

De conferentie wordt elke twee jaar ergens anders op de wereld georganiseerd; deze vijftiende editie is dus in Rotterdam. Voor de bezoekers zijn er excursies en workshops op inspirerende plekken in de Rotterdamse haven. Zo krijgen de bezoekers een kijkje achter de schermen bij het op 13 oktober te heropenen Plant One. Ook de Innovation Dock, het Port XL-kantoor, Merwe 4 Havens, de Maeslantkering en het Scheepvaart- en Transportcollege staan op het programma.

Vlog over conferentie

Bekijk hieronder het vlog van moderator Lars Sørensen voor een indruk van de conferentie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger