Ook DFDS schroeft capaciteit VK op

Nieuws

Maakte Stena Line eerder al bekend om de capaciteit op de vrachtroute naar de VK te verdubbelen, vandaag volgt DFDS. Op de dienst Rotterdam – Immingham wordt per 3 oktober 2016 een vierde schip ingezet en gaat het aantal afvaarten naar veertien per week.

Friedrich Russ

Bij DFDS gaat de ‘Friedrich Russ’ de huidige vloot op deze route aanvullen, die verder bestaat uit de ‘Anglia Seaways’, ‘Corona Seaways’ en ’Fionia Seaways’. “Met de inzet van vier schepen kunnen wij onze klanten dagelijks twee afvaarten van maandag tot en met zaterdag aanbieden én een extra vertrek op zondag. Het verhogen van de frequentie en de capaciteit is een enorme verbetering voor de export en forwarding industrie in Nederland, Duitsland en andere landen,” aldus Mikael Mortensen, Route Director Netherlands van DFDS.

Inzet trailers efficiënter

“Daarnaast profiteren onze klanten van een kleine aanpassing van de vertrektijden”, vervolgt Mortensen. “In de middag vertrekken we om 15.00 uur uit Rotterdam in plaats van 14.00 uur en in de avonden vertrekken we om 20.45 uur in plaats van 20.00 uur. Dit betekent dat onze klanten later kunnen arriveren op onze terminal en daardoor hun trailers efficiënter in kunnen zetten.”

Capaciteit

Op de ‘Friedrich Russ’ is ruimte voor 110 trailers en twaalf chauffeurs. Naast de Rotterdam – Immingham dienst, biedt DFDS wekelijks nog zestien afvaarten op haar route naar Felixstowe.

Bron: DFDS
Foto: DFDS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger