Verdubbeling Bazel-spoorshuttles Contargo

Nieuws

Contargo verdubbelt zijn spoordienst voor containers tussen Rotterdam en Bazel naar zes vertrekken per week. De extra treinen vertrekken op dinsdag, donderdag en zaterdag vanuit Weil am Rhein, nabij de op twee-na-grootste stad van Zwitsersland.

Contargo Basel

De uitbreiding volgt op de ondertekening eerder deze maand van een memorandum van overeenstemming tussen de haven van Zwitserland, het Logistiekcluster regio Bazel en het Havenbedrijf Rotterdam. Deze memorandum is gericht op de uitbreiding van de trimodale infrastructuur langs de belangrijkste goederenvervoercorridor van Europa, de corridor Rotterdam-Bazel-Genua.

Veel mogelijkheden naar Zwitserland

Naast de shuttles van Contargo zijn er vanuit Rotterdam nog eens elf spoorverbindingen met het Alpenland. Hupac heeft vijf keer per week een dienst van en naar Bazel. IMS Cargo biedt driemaal per week een shuttle tussen Frenkendorf en Rotterdam aan en drie keer per week is er een rechtstreekse verbinding naar Rekingen. Daarnaast zijn er ook vele indirecte mogelijkheden voor spoorvervoer naar Zwitserland.

Trimodale terminals

De spoorshuttle van Contargo is een aanvulling op de binnenvaartdiensten die zij onderhoudt tussen de haven van Rotterdam en bestemmingen aan de Boven-Rijn, waar de operator trimodale terminals heeft in Basel, Ottmarsheim, Straatsburg en Weil am Rhein.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger