Go Green 2016

Persbericht Havenbedrijf Rotterdam

Op vrijdag 16 september hebben zo’n 50 werknemers van APM Terminals, Europe Container Terminals, Rotterdam World Gateway en Havenbedrijf Rotterdam hun handen uit de mouwen gestoken op landgoed Mildenburg in Oostvoorne. Doel van deze actie was om onder begeleiding van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap de dichtgegroeide duinvallei weer toegankelijk te maken en bijzondere duinsoorten hun open leefomgeving te laten behouden.

De actie op landgoed Mildenburg vond plaats in het kader van Go Green 2016. Go Green is een wereldwijde campagne van een aantal leidende container terminal operators en havenautoriteiten met als doel meer bewustwording en verbetering van milieu en leefomgeving. Dit wordt gerealiseerd door vrijwilligersactiviteiten zoals op landgoed Mildenburg. In Rotterdam is dit een samenwerking tussen APM Terminals, Europe Container Terminals, Rotterdam World Gateway en Havenbedrijf Rotterdam. Na een succesvolle eerste editie in 2015 is er besloten om van Go Green een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Het landgoed Mildenburg (30 ha.) bij Oostvoorne is in de loop van de 18e eeuw ontwikkeld door de familie Van Leyden-Van Leeuwen. Het was een prachtige barokke tuin met grote rechte lanen, een doolhof, een theekoepel en beelden. Doordat het landgoed echter veel onderhoud nodig had zijn intussen de meeste delen van de barokke tuin verdwenen. Door het harde werk van de vrijwilligers is de duinvallei weer toegankelijk en kan flora en fauna weer haar gang gaan. Go Green 2016 geeft landgoed Mildenburg de kans de huidige glorie te behouden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger