Peter Lindbergh fotografeert in Rotterdamse haven

Nieuws

Speciaal ter gelegenheid van Peter Lindberghs expositie in de Rotterdamse Kunsthal, heeft de 71-jarige Duitse topfotograaf een fotoshoot gedaan in de haven. De invloedrijke modefotograaf legde hier het Nederlandse topmodel Lara Stone en opkomend talent Elisa Hupkes op de gevoelige plaat vast. De foto’s zijn onder de noemer ‘Rotterdam Gallery’ te zien als één van de negen thema’s op de expositie 'A Different Vision on Fashion Photography’.

opening kunsthal

Het spectaculaire overzicht van Lindberghs oeuvre bevat exclusief materiaal, zoals niet eerder getoonde beelden, persoonlijke aantekeningen, storyboards, rekwisieten, polaroidfoto's, contactafdrukken, films en monumentale afdrukken. Lindberghs pure zwart-witfoto's zijn al vanaf het begin van de jaren tachtig koersbepalend voor de modefotografie, en voor het eerst samengebracht in een omvangrijk retrospectief.

Europa, VS en Canada

Rotterdam is de eerste stad waar de tentoonstelling te zien is. De foto's van Lindbergh hangen tot en met 12 februari 2017 in de Kunsthal Rotterdam. Na deze wereldpremière reist de tentoonstelling langs gerenommeerde musea in Europa, de Verenigde Staten en Canada.

Foto: Fred Ernst

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger