Gezamenlijke tankinstructie voor LNG

Nieuws

De exploitanten van LNG-tankstations - Shell, Rolande LNG, PitPoint, ENN Clean Fuels, ENGIE en LNG Achterhoek - en twee LNG-vrachtwagen leveranciers - Scania en IVECO - hebben één gezamenlijke tankinstructie voor LNG, vloeibaar aardgas, opgesteld. Deze vervangt vanaf vandaag de diverse instructies die van kracht waren op alle verschillende tankstations. Eén uniforme instructie staat voor gebruikersvriendelijkheid én voor veiligheid.

lng tanken nationaal lng platform

LNG is inmiddels te verkrijgen bij 17 tankstations in Nederland, waaronder 2 in het Rotterdamse havengebied. Het aantal LNG-tankstations neemt nog steeds toe. Omdat LNG een cryogene vloeistof is, met een temperatuur van -132 graden Celsius tijdens het tanken, zijn er speciale afspraken gemaakt rondom de veiligheid voor de gebruiker.

Bijdrage aan de veiligheid

De gezamenlijke tankinstructie geldt vanaf vandaag als standaard voor heel Nederland: een chauffeur weet nu voor elk LNG-tankstation in Nederland wat de regels zijn. Dankzij deze eenduidigheid draagt de nieuwe instructie duidelijk bij aan de veiligheid. Het is daarbij voor transportbedrijven en hun chauffeurs eenvoudiger om bij verschillende LNG-tankstations te tanken.

Nationaal LNG Platform

De tankinstructie is tot stand gekomen onder toezicht van het Nationaal LNG Platform, waar het Havenbedrijf Rotterdam lid van is. Het Havenbedrijf wil van Rotterdam een belangrijke LNG-hub maken en zet zich in voor de transitie naar LNG als brandstof.

Foto: Nationaal LNG Platform / Marjolein Boer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger