Veel snellere transit naar Zuid-Afrika

Nieuws

South Africa Europe Container Service (SAECS) voegt vanaf eind september een extra stop in Rotterdam toe aan haar dienstregeling. Daarmee wordt Rotterdam op deze route zowel first als last port of call. De reistijd naar Zuid-Afrika wordt daarmee met maar liefst zes dagen verkort. Voortaan wordt in slechts achttien dagen Kaapstad bereikt.

transit-zuid-afrika

“Een goede ontwikkeling”, aldus Matthijs van Doorn, manager Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam. “Hiermee wordt Rotterdam de snelste haven om in Zuid-Afrika te komen. De SAECS-schepen maken daarnaast maar één tussenstop, in het Spaanse Algeciras. Dat komt de betrouwbaarheid ten goede. Beide aspecten zijn enorm belangrijk voor onder andere de automotive en chemische industrie in Duitsland. Wederom dus een extra reden om voor Rotterdam te kiezen.”

First en last port of call

SAECS is een samenwerkingsverband van de rederijen Safmarine, Mitsui OSK Lines, Deutsche Afrika-Linien en Maersk Line, waarmee een lijndienst tussen Europa en Zuid-Afrika wordt onderhouden. Bij de route naar Zuid-Afrika is Rotterdam de laatste haven die in West-Europa wordt aangedaan, voordat naar Afrika wordt gevaren. Op de route vanuit Afrika is Rotterdam juist de eerste haven die wordt aangelopen. In beide gevallen is de route via Rotterdam dus de kortste en meest aantrekkelijke.

Andere havens

Andere havens die in het reisschema staan, zijn Ngura, Durban en Port Elizabeth in Zuid-Afrika. In Europa zijn dat Bremerhaven en London Gateway.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger