Steeds meer jongeren bezoeken de Wereldhavendagen

Nieuws Wereldhavendagen

Vele duizenden bezoekers waren vrijdag 2 september te gast op de eerste dag van de Wereldhavendagen in Rotterdam. Onder hen een recordaantal van zesduizend scholieren en studenten. Onder de naam ‘Expeditie Wereldhaven’ werd voor hen een speciaal programma georganiseerd. Doel hiervan is om zoveel mogelijk jongeren in aanraking te brengen met de vele facetten van de haven en de maritieme sector.

wereldhavendagen jongeren

Directeur Stichting Wereldhavendagen Sabine Bruijnincx kijkt met een tevreden gevoel terug op deze dag: “We zien dat steeds meer jongeren de Wereldhavendagen bezoeken en betrekken ze actief bij de totstandkoming van het programma. Het is ons doel om in de komende edities hun betrokkenheid nog groter te maken. Hierdoor blijven we aansluiten bij de beleving van deze jonge doelgroep. Zij zijn immers belangrijk voor de toekomst van onze haven.”

Schip op poten

De Wereldhavendagen zijn heel het weekend nog voor jong en oud te bezoeken. Veel activiteiten vinden plaats op de kades rond de Erasmusbrug. Daarnaast worden op diverse andere locaties in de haven en de stad activiteiten en excursies georganiseerd. Hoogtepunt vormt op zaterdagavond een muzikale show van beeld, vuurwerk en geluid. Hierbij heeft offshore werkschip Aeolus de hoofdrol. Vanaf dit ‘schip op poten’ treden diverse artiesten op, onder leiding van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Deelnemende schepen varen tijdens deze show rond dit bijzondere podium, dat vlak naast de Erasmusbrug is gepositioneerd.

Foto: Anne Reitsma Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger