De haven geeft nieuwe energie

Persbericht Havenbedrijf Rotterdam

Nieuwe tentoonstelling en energietour in FutureLand
Tanken aan de pomp, boodschappen inslaan, je huis verwarmen en gewoon elke dag stroom gebruiken uit het stopcontact. Welk aandeel heeft de haven van Rotterdam in deze dagelijkse dingen? Kom voor het antwoord naar de splinternieuwe tentoonstelling in FutureLand. En ga 30 april mee op de speciale energie excursie tijdens de themadag Energie.

futureland-windmolens

Tentoonstelling: De haven geeft nieuwe energie
De Rotterdamse haven speelt een belangrijke rol in de energieproductie in Nederland. Omdat energietransitie de sleutel is in het klimaatvraagstuk, zijn veel ogen gericht op de haven. Kom naar de nieuwe tentoonstelling in FutureLand en verbaas je over onze dagelijkse afhankelijkheid van de energieproductie in Rotterdam. Ontdek alles over de overstap naar hernieuwbare energiebronnen die de haven de komende decennia maakt. Stap in de FutureFlight en vlieg virtueel door de toekomst. Meet ook je eigen energielevel op de energybikes en ervaar zelf hoe kostbaar energie is. Ook is de zonneauto Nuna, de wereldkampioen solarrace van TU Delft, te bezichtigen. De nieuwe tentoonstelling is te zien tot 30 december 2016.

Themadag Energietour – zaterdag 30 april
Alleen al 20 procent van alle energie die in Nederland wordt gebruikt is opgewekt in Rotterdam. Ga mee op de speciale energietour en zie met eigen ogen het aandeel van de Rotterdamse haven in die totale energievoorziening. Met de FutureLand Energie Express ga je op excursie en rijd je langs de nieuwe kolencentrales op de Maasvlakte, zie je een testlocatie voor drijvende zonnepanelen in baggerdepot de Slufter en de windmolens op de Slufterdijk. Ook breng je een bezoek aan energieproducent Uniper, waar je een presentatie krijgt over de nieuwe kolencentrale Maasvlakte Power Plant 3. De excursie wordt begeleid door een deskundig voorlichter aan boord van de Energie Express. In FutureLand is de solarraceauto Nuna te bekijken en geeft het winnende Nunateam van TU Delft presentaties.

Praktische informatie
De Energietour wordt zaterdag 30 april tweemaal aangeboden:
13:00 - 14:45 uur
15:00 - 16:45 uur
Deze Energietours zijn identiek.

De tour van 13:00 uur is bovendien te combineren met een rondvaart (60 min) om 11:30 en 15:00 uur. De tour van 15:00 uur is te combineren met de rondvaart van 11:30 en 13:00 uur. De rondvaart om 13:00 uur is een uitgebreide 'Containertour' (90 min) en bezoekt naast de havens van Maasvlakte 2 ook de Europahaven op de Maasvlakte. Deelname aan de Energietour kost € 5,75 per persoon, voor kinderen van drie tot zes € 5,00 en tot drie jaar zelfs gratis. Voor deelname aan zowel deze themadag rondrit als de rondvaart zijn er voordelige combitickets. Vanwege het bezoek aan Uniper is vanwege internationale regelgeving voor alle passagiers (incl. minderjarigen) een geldig legitimatiebewijs verplicht. Reserveer via www.futureland.nl.

Spido organiseert pendeldienst Rotterdam vv FutureLand
Op alle zondagen in april organiseert Spido dagarrangementen naar FutureLand. Stap aan de voet van de Erasmusbrug op de pendelbus. Naast een bezoek aan het informatiecentrum maak je een rondvaart door de nieuwe havens van Maasvlakte 2 en vaar je door de Europahaven op de Maasvlakte.

Programma

  • 10:30 uur vertrek Willemsplein
  • 11:30 uur Aankomst FutureLand
  • 11:45 uur Vertrek rondvaart
  • 13:15 uur Terugkomst rondvaart
  • 14:30 uur Vertrek FutureLand per bus
  • 15:30 uur Aankomst Willemsplein

De kosten voor deze dagtocht, inclusief rondvaart, bedragen € 24,50 per persoon. Ga voor meer informatie en reserveringen naar www.spido.nl/futureland-pendel.

Over FutureLand
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten in de nieuwe havens. Het informatiecentrum is in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van 2015 gekozen als tweede leukste uitje van Zuid-Holland. Bekijk het programma op www.futureland.nl.
Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger