Directe afvaart Bahri Shipping vanaf Rotterdam

Nieuws

De Saudische rederij Bahri Shipping heeft bekendgemaakt dat zij vanaf 12 april een directe afvaart vanaf Rotterdam heeft. Vanuit de Rotterdamse haven vaart de Bahri Jeddah via een uitgebreide route naar Bahrein, waar het volgens de planning op 13 mei aan zal komen. Bahri Shipping zal een maandelijkse lijndienst gaan voeren vanuit de Maasstad.

bahri-jazan

Volgende week dinsdag is het alweer de tweede havenaanloop van een schip van Bahri Shipping. Vorig jaar deed de Bahri Jazan bij de terminal van SCA Logistics voor de eerste keer de Rotterdamse haven aan. De Bahri Jeddah vertrekt van dezelfde terminal in de haven, de lading zal bestaan uit zo’n 100 trucks met rollend materieel en projectlading. Alles kan met behulp van eigen kranen op het dek worden gezet, voor breakbulk is de maximale capaciteit van de twee kranen gecombineerd 240 ton. Via de ‘stern ramp’ kan tot 250 ton zwaar rollend materieel aan boord worden gereden, de ramp is 8,20 meter breed en heeft een deuropening van 6,80 meter hoogte.

Lijndiensten
De dienst die via Rotterdam vaart, is de lijndienst North West Europe Service. Het schip van Bahri Shipping - vertegenwoordigd via Slavenburg & Huyser - vaart verder via havens in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België. Vanuit hier trekt de lijndienst verder naar Italië en het Midden-Oosten. De lijndienst wordt uitgevoerd met zogeheten conro-schepen, die roll-on/roll-off cargo, breakbulk en projectmaterialen kunnen vervoeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger