Filedruk Rotterdam in 2015 lager dan Hamburg en Antwerpen

Nieuws Rijkswaterstaat

De filedruk rondom Rotterdam blijft gelijk en is nog steeds een stuk lager dan havensteden Antwerpen en Hamburg. Vooral op de snelwegen scoort Rotterdam een stuk beter. Dat blijkt uit het jaarlijkse Traffic Index-onderzoek van de verkeersdeskundigen van TomTom.

Foto: RWS

De verkeersdrukte is in Rotterdam de laatste jaren licht afgenomen, zo was de vertraging in 2008 nog 24% en daalde deze over de jaren naar gemiddeld 19% in 2015. In Antwerpen liep de vertraging van 21% in 2009, op naar 26% in 2015. De fileranglijst van de havensteden wordt de laatste jaren steevast aangevoerd door Hamburg, daar duurt een reis ongeveer een derde langer. Waar de filedrukte bij de Duitse havenstad in 2009 zo’n 28% procent was, steeg de gemiddelde vertraging naar 30% in 2015.

Snelwegen rond Rotterdam rustiger
Belangrijk voor het vrachtverkeer, is de vertraging van en naar de haven op de snelwegen. Bij deze cijfers valt op dat de filedrukte op de Rotterdamse snelwegen met 12% beduidend lager is dan de 25% in Hamburg en Antwerpen. Hieronder zijn nog meer specifieke data te vinden over de filedruk rondom de havensteden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger