Matchmaking in haven van Rotterdam voor Duitse relaties.

Persbericht Havenbedrijf Rotterdam

Ruim 150 Duitse verladers en expediteurs zijn te gast bij de Rotterdam Experience Tour van het Havenbedrijf Rotterdam. Het doel van deze tweedaagse tour is om de Duitse beslissers in de logistieke keten de haven van Rotterdam te laten zien en beleven. Daarnaast faciliteert het Havenbedrijf Rotterdam de matchmaking met bedrijven uit de Rotterdamse haven.

Matchmaking in haven van Rotterdam voor Duitse relaties.

De Rotterdam Experience Tour is een follow-up van de in oktober 2015 uitgevoerde bayrolo studie. Een belangrijke conclusie van de studie is dat de verbinding tussen Beieren en Rotterdam nog veel meer potentie heeft. Een tweede conclusie is dat Duitse verladers, expediteurs en rederijen ervoor open staan om mogelijkheden via Rotterdam te verkennen.
Uit de grote opkomst blijkt de interesse van de Duitse markt om gezamenlijk de logistieke keten tussen Rotterdam en Beieren te optimaliseren.

Vandaag zien de Duitse gasten de terminals van Maasvlakte I en II vanaf het water. Gisteren, 16 maart, kregen zij in de ochtend een update over de laatste ontwikkelingen in de Rotterdamse haven en de verbindingen met Europa gevolgd door een bezoek aan RSC en RST in het Waal-Eemhavengebied. De avond stond in het teken van ‘matchmaking’. Allard Castelein, de CEO van het Havenbedrijf verwelkomde de gasten. Daarnaast was er een voordracht van Mark Frequin, directeur-generaal Bereikbaarheid bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Adriaan Visser, Wethouder Financiën & Haven en ambassadeur Franz Jozef Kremp.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger