Nieuwe bergingstruck A. Barendregt aanwinst Rotterdams verkeer

Nieuws

Truckbestuurders die onverhoopt pech krijgen rondom Rotterdam, zien hun vrachtwagen zeer waarschijnlijk geborgen worden door A. Barendregt Takel- en Bergingsbedrijf. Met een gloednieuwe MAN-bergingstruck, heeft het bedrijf uit Rhoon zijn wagenpark onlangs een fraaie uitbreiding gegeven. Een goede aanwinst voor zowel de snelheid als de veiligheid van het Rotterdamse verkeer.

MAN Barendregt

Met de nieuwe MAN TGS 41.480 8x4, kan A. Barendregt nog beter voldoen aan zijn bergingsverantwoording. De onderneming waakt niet alleen de zuidelijke ring van Rotterdam, maar ook over het havengebied. De bergingswagen is standaard uitgerust met alle voorkomende hulpstukken om alle merken trucks af te kunnen slepen. Volgens Patrick Scholten, bedrijfsleider bij A. Barendregt, is de hoogste prioriteit bij Rijkswaterstaat: snelheid. “Om zo snel mogelijk in te kunnen grijpen, rijden we in de spits continu patrouillerondjes. De eis is dat we binnen 20 minuten ter plekke zijn, ook als er file staat”, vertelt Scholten.

Prioriteiten
Op tijd bij een ongeluk of pechgeval zijn, is volgens Scholten slechts een van de uitdagingen van het bergingsbedrijf. “Eenmaal ter plekke is het veiligstellen van voertuigen en de betrokken personen de eerste prioriteit. Mensen zijn vaak wat overstuur en die moet je dan geruststellen. Met deze grote gele bergingstruck met al zijn verlichting vallen we goed op, waardoor we veilig kunnen werken”, zegt Scholten. “Stap twee is dan het zo snel mogelijk bergen van de voertuigen en dat is iedere keer weer anders. Een pechgeval afslepen is redelijk eenvoudig, maar een gekantelde of geschaarde geladen vrachtwagen vraagt altijd weer een andere aanpak. Met deze MAN-truck hebben we daarvoor het beste gereedschap dat we ons maar kunnen wensen.”

Bron: TTM.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger