Loodsboot ‘Castor’ schittert in nieuwe Hollywood-kaskraker

Nieuws

Christopher Nolan is een van de bekendste regisseurs in Hollywoord en ontvangt deze zomer een heel bijzondere figurant in zijn nieuwe film. Nolan - bekend van onder meer Dark Knight, Inception en Interstellar - geeft de in 1950 gebouwde loodsboot ‘Castor’ een glansrol in zijn nieuwe film Miracle of Dunkirk.

Castor

Het varende erfgoed ligt normaal gesproken aan het Rotterdamse Landverhuizersplein, achter wolkenkrabber Montevideo op de Wilhelminapier, maar zal deze zomer de tocht maken naar het Noord-Franse dorpje. De Castor is een van de laatste loodsboten van een serie van zeven die in de jaren 1950-’51 is gebouwd op de vaak al lang verdwenen scheepswerven in de omgeving van Rotterdam.

Operatie Dynamo
De film gaat over de evacuatie van honderdduizenden geallieerde soldaten uit de Franse plaats Duinkerke tussen 27 mei en 4 juni 1940, ook wel bekend onder de codenaam ‘Operatie Dynamo’. De soldaten waren omringd door het oprukkende leger van nazi-Duitsland en moesten vluchten voor hun leven. De film over deze gebeurtenis staat gepland om op 21 juli 2017 in première te gaan.

Bron: Maritiem Nederland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger