Grootste Siemens order ooit via Rotterdam naar Egypte

Nieuws

In Rotterdam zijn de eerste gasturbines geladen voor het energiecentraleproject Beni Suef in Egypte. Het is een onderdeel van drie van dergelijke projecten waarvoor het Duitse Siemens niet alleen de sleutelcomponenten levert, maar het Afrikaanse land ook ondersteunt bij de logistiek en de afwikkeling. Het is het grootste project uit de geschiedenis van Siemens.

Gasturbines Siemens

De reis van de twee SGT5-8000H-gasturbines begon in de Berlijnse Westhafen, waar ze aan boord van binnenvaartschip ms ‘Niedersachsen’ werden geladen. Vervolgens ging de reis door naar Rotterdam alwaar de 890 ton zware vracht, meer dan drie keer het gewicht van een Airbus A380, overgeladen werd op heavy lift schip ‘Anne Sofie’. Vanaf Rotterdam vaart het schip via de Straat van Gibraltar naar de Middellandse Zee. Via het Suezkanaal bereikt de vracht Adabiya aan de Rode Zee. Het verdere transport vindt plaats met behulp van een 40-assige trailer, die het 250 kilometer lange traject langs de Nijl naar Beni Suef in ongeveer vijf dagen aflegt.

In totaal worden acht van deze gasturbines in de stoom- en gascentrale (STEG) van Beni Suef geplaatst. Met een geïnstalleerd vermogen van circa 4,8 gigawatt wordt het ‘s werelds grootste STEG-centrale. Hiermee kunnen zo’n 21,6 miljoen mensen van stroom voorzien. “De centrale in Beni Suef gaat naar verwachting al in de winter van 2016/2017 stroom leveren aan het Egyptische elektriciteitsnet”, aldus Willi Meixner, CEO van de Siemens-divisie Power and Gas.

Bron: Siemens

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger