AGRO start bouw op Maasvlakte

Nieuws

De AGRO Merchants Group is gestart met de bouw van een nieuw koel- en vries magazijn op de Maasvlakte. Het nieuwe gebouw, 9.000 m2 groot met een capaciteit van 18.000 pallets, wordt voornamelijk ingericht op de im- en export en opslag van zowel bevroren als gekoeld vlees en vis. In december dit jaar wordt de nieuwe faciliteit operationeel.

AGRO Merchants Group

“Dit is de eerste fase van onze ontwikkelingen op de Maasvlakte”, aldus Carlos Rodriguez, één van de oprichters van AGRO Merchants Group. “We verwachten de capaciteit in de komende twee jaar te verdubbelen.” Volgens Rodriquez wordt door het nieuwe warehouse ook de positie van de andere Nederlandse vestigingen ( Coldstore Wibaco, Coldstore Urk, Harthoorn Logistics, Europe Total Logistics, Opticool en ADB Cool Company) versterkt.

Het ‘Temperature Controlled Storage Facility’ krijgt een geïntegreerd keurpunt voor de keuringen van importgoederen van buiten Europa. Het keurstation is volgens de meest recente normen ontworpen in nauwe samenwerking met de Nederlandse Voedsel – en Warenautoriteit (NVWA). Het huidige keurpunt van Coldstore Wibaco komt hiermee te vervallen.

AGRO Merchants Group bezit en exploiteert 53 vestigingen in acht landen in Europa, Noord-Amerika en Latijns Amerika, met meer dan 700.000 m2 koelopslag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger