Rotterdam ook prominent in vaarschema THE Alliance

Persbericht Havenbedrijf Rotterdam

Kreeg Rotterdam vorige week al de meest prominente Europese plek in het vaarschema van de Ocean Alliance, ook in het nieuwe netwerk van THE Alliance kan Rotterdam tevreden zijn over de positie van de haven.

Aantal calls voor Rotterdam

In alle vijf de diensten van THE Alliance (de alliantie van containerrederijen Hapag-Lloyd, Yang Ming, UASC, MOL, NYK Line en "K"Line) tussen Azië en Noord-Europa is Rotterdam opgenomen, net als in twee van de trans-Atlantische aanlopen. THE Alliance zal per april 2017, met 240 schepen, in totaal 31 loops verzorgen op de oost-west routes. Daarbij worden 75 verschillende havens aangedaan. Het gaat om vijf Azië Noord-Europa loops, drie loops tussen Azië en het Middellands Zeegebied, één loop tussen Azië en het Midden-Oosten, zestien Trans-Pacifische loops, waarvan elf gericht op de Amerikaanse westkust en vijf op de oostkust, en zes Trans-Atlantische diensten, waarvan er vijf richting Noord-Europa komen.

Tevreden

Afgelopen mei maakte containerrederij alliantie 2M, van Maersk en MSC, haar nieuwe vaarschema op de route Europa-Azië bekend; nieuws dat als opsteker voor de Rotterdamse haven werd beschouwd. Met dat nieuwe schema, reeds ingegaan eind augustus, is de Rotterdamse haven al flink vooruit gegaan, doordat er een extra ‘first port of call’ en ‘last port of call’-positie bij kwam. Vorige week werd al bekend dat in het vaarschema van de nieuw gevormde Ocean Alliance (rederijen CMA CGM, Cosco, OOCL en Evergreen) Rotterdam op alle acht loops die Noord-Europa aandoen een plek in de vaarschema’s heeft. Het gaat dan om zes lijndiensten op Azië en twee op Noord-Amerika. Met het verschenen vaarschema van THE Alliance kan Rotterdam tevreden zijn over de positie van de haven in de schema’s van de diensten die de East-West trade aandoen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger