Nieuwe wekelijkse rail shuttle op Trier

Nieuws

Sinds vorige maand laat het Duitse Am Zehnhoff Söns wekelijks de Moselle Express rijden. Deze containertrein rijdt tussen de RWG- en ECT Delta-terminals op de Rotterdamse Maasvlakte en de multimodale terminal in Trier.

De Moselle Express start op dinsdag in Rotterdam en bereikt Trier de volgende dag. Woensdagavond is het dan laden in de oudste stad van Duitsland om op donderdag weer in Rotterdam te zijn. Volgens Felix Zocher, Business Development & Sales manager van Am Zehnhoff Söns wordt de frequentie van de shuttle naar verwachting in het voorjaar verdubbeld.

Footprint

Die verdubbeling ziet Johan Pijpers, manager Europe Africa Procurement van NYK Line graag tegemoet. NYK Line is één van de bedrijven die gebruik maakt van de Moselle Express. “Voor onze klanten is deze nieuwe shuttle met een overnacht verbinding een goed alternatief voor vervoer over de weg. Wij zijn ‘ingestapt’ voor een grote importklant in de omgeving van Trier, maar zien nu dat er enorm veel vraag is vanuit deze regio voor de Moselle Express. Des te meer omlopen, des te flexibeler wij het transport aan kunnen bieden. Onze klanten kijken ook steeds nadrukkelijker naar hun eco footprint. Dankzij de Moselle Express besparen zij jaarlijks enorm veel kilometers per truck.”

Consumentenproducten

De totale capaciteit van de trein is 100 TEU per reis. Behalve de industriële producten gaan er volgens Zocher ook veel consumentenproducten met de trein mee. Naast de gunstige ligging ten opzichte van het Saarland en Luxemburg is Trier het centrum van de Duitse wijnhandel.

Bron: Am Zehnhoff Söns/NYK
Foto: Am Zehnhoff Söns

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger