Nieuwsblad Transport en Havenbedrijf pionieren met live webinar

Persbericht

Op dinsdag 7 maart organiseerde het Havenbedrijf samen met Nieuwsblad Transport een live webinar voor Zuid-Duitse logistieke dienstverleners en verladers. Thema’s die aan de orde kwamen, waren de digitalisering van de logistieke keten; de invloed van btw-verlegging op de keten en het belang van een oostwestverbinding voor Zuid-Duitse regio’s. Voor beide partijen was dit een primeur.

Arne Hesse en Marilyne van Hoey Smith

Aan tafel zaten experts van de Douane, Portbase, European Gateway Services en Belastingdienst. Mels Dees, hoofdredacteur bij Nieuwsblad Transport, was de moderator.

Voor deze piloteditie waren circa 20 Duitse relaties uitgenodigd. Zij konden chatten, vragen stellen en op stellingen reageren. Dat deden zij dan ook. Hoewel webinars inmiddels een bekend fenomeen zijn, zijn ze voor de Duitse logistieke sector nog relatief nieuw. De reacties op het webinar waren erg positief.

Met dit communicatie-instrument wil het Havenbedrijf in de toekomst haar doelgroepen online en interactief van relevante, belangrijke operationele informatie voorzien. Doordat de webinars worden opgenomen, kunnen ze overal en op elk gewenst tijdstip achteraf bekeken worden.

bayrolo

Dat de haven van Rotterdam de grootste haven van Europa is, weet iedere beierse verlader, expediteur en rederij. Toch maken zij tot nu toe relatief weinig gebruik van de Rotterdamse haven in hun transportketen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger