Duitse rupskraan short sea naar Noorwegen

Nieuws

In de Rotterdamse haven zijn dagelijks bijzondere ladingen te vinden. Neem nou deze Terex CC3800 crawler crane. De gigant is in het Duitse Zweibrücken gefabriceerd en vervolgens per truck en binnenvaart naar Rotterdam gebracht. Hier ging de rupskraan bij de Steinweg Botlekterminal aan boord van de mv ‘Marmindoro’ van rederij Cargow, om uiteindelijk in Stavanger weer ontladen en geassembleerd te worden.

“Het is mooi om te zien dat dit soort uitzonderlijke projectlading via Rotterdam ook vlekkeloos per short sea lijndienst vervoerd kan worden”, aldus Robert Jan Timmers, Business Developer Breakbulk bij het Havenbedrijf Rotterdam. “De regelmaat van een lijndienst biedt klanten veel zekerheid tegen alleszins redelijke tarieven.”

IJsland en Noorwegen

Rederij Cargow onderhoudt een wekelijkse vaste dienst, waarbij vanuit Rotterdam de Oostkust van IJsland en de Westkust van Noorwegen worden aangelopen. Doorgaans gaat het dan om het vervoer van containers, projectlading en stukgoed, zoals non ferro metalen.

Demontabel

Timmers: “Doordat dit een demontabele kraan betreft, kan deze goed mee als projectlading.” De kraan zal vanaf mei operationeel inzetbaar zijn in Noorwegen. Daar zal een verhuurbedrijf de crawler crane inzetten voor de olie-, gas- en offshore-industrie.

Bron: Cargow/Havenbedrijf Rotterdam
Foto’s: Freek van Arkel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger