Afzinken Xin Guang Hua in Calandkanaal

Persbericht

Sinds donderdagochtend 13 april ligt de Xin Guang Hua voor de kade aan paal 83 van het Calandkanaal (havennummer circa 5330). Maandagochtend 17 april, als het weer het toelaat, zal de Xin Guang Hua gaan afzinken om platform FPSO Western Isles te lossen.

Xin Guang Hua

De Xin Guang Hua van Cosco Shipping Heavy Transport vaart onder de vlag van Hong Kong. Het is volgens de rederij het op één na grootste afzinkbare schip ter wereld. Het vaartuig is 255 meter lang en 68 meter breed. Het is in 2016 te water gelaten. Dit is zijn tweede reis en de eerste keer dat het schip in Rotterdam arriveert.

Cosco Shipping Heavy Transport

Cosco Shipping Heavy Transport is een bedrijf van China Cosco Shipping en namens die rederij verantwoordelijk voor de marketing, commercie, engineering en project management voor de afzinkbare zware lading schepen. Vanuit kantoren in Rotterdam, Houston en Guangzhou verzorgt Cosco Shipping Heavy Transport zwaar transport op maat over de hele wereld. Daartoe beschikt het over een moderne vloot van zeven eigen schepen. Indien noodzakelijk kan die capaciteit worden uitgebreid op projectbasis.

China Cosco Shipping is de grootste rederij ter wereld met een vloot van ruim 1100 schepen. Het is een toonaangevende speler in het transport van containers, droge bulk en olie en tankcapaciteit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger