Jewo kiest voor bulkverscheping naar Azië voor roestvast staal

Nieuws

Vandaag verscheept Jewometaal Stainless Processing B.V., onderdeel van de Duitse ELG Haniel Groep, voor het eerst sinds jaren weer schroot naar het verre oosten in bulk in plaats van per container. “We zoeken naar de beste manier om onze goederen te verschepen. Dit is nu de beste oplossing.”

Na 15 jaar kiest Jewo opnieuw voor een bulkschip om lading te verschepen naar het verre oosten. Voor Jewo is de hoge containerprijs een reden: “Door te kiezen voor bulkschepen kunnen ladingbelanghebbenden hun schrootstromen weer goed kwijt”, zegt Operations Manager bij Jewometaal Eric Oosterom.

Schroot naar het verre oosten

“We verschepen veel in bulk, maar dan vooral binnen Europa. Voor het verschepen van schroot naar het verre oosten liggen geen schepen in de wachtrij.” Toch vond Jewo in Chipolbrok en Sinepol Shipping and Agency de ideale partijen om een lijndienst te organiseren naar het verre oosten. Oosterom: “We zijn heel blij met deze oplossing.”

Meer lading via Rotterdam

Jewo en Chipolbrok willen Rotterdam en Azië op deze manier vaker gaan aanlopen. Oosterom: “Op de korte termijn willen we zeker zo door. Maar we kunnen niet in de toekomst kijken.” Het mooiste vindt Oosterom de oplossingsgerichtheid van verladers, rederijen en ontvangers: “We zijn samen flexibel en behalen zo gezamenlijke doelen.”

Schroot

Schroot, zowel van carbonsteel als RVS, is primair een Europese exportstroom. In Rotterdam komt veel schroot uit Nederland, Duitsland en België samen, waarna het in bulk of per containers verscheept wordt naar ondermeer Turkije en Egypte.

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger