Havenbedrijf Rotterdam zorgt voor continuïteit PortShuttle

Nieuws

Het Havenbedrijf Rotterdam benadrukt met de overname van PortShuttle het belang van het spoorgoederenvervoer voor de Rotterdamse haven en waarborgt de continuïteit van deze belangrijke spoordienst.

De Portshuttle die in 2015 is gestart is een neutrale spoordienst die alle containerterminals in de Rotterdamse haven via het spoor verbindt. Vijf keer per week maakt deze trein een complete rondloop langs Rail Service Center (RSC) Rotterdam en alle deepsea containerterminals. Op alle terminals kunnen containers worden geladen en gelost, waardoor uitwisseling van containers efficiënt verloopt. Daarmee verlaagt de Portshuttle de kosten voor uitwisselen van containers tot wel 20 procent en biedt bovendien een milieuvriendelijker alternatief voor het vervoer van containers over de weg.

Ondanks de stevige groei die de Portshuttle in de afgelopen maanden doormaakte, was de toekomst van de PortShuttle op korte termijn onzeker. Het Havenbedrijf Rotterdam heeft zich gecommitteerd railgoederenvervoer van en naar de haven te stimuleren. Om de continuïteit van de service te waarborgen heeft het Havenbedrijf daarom PortShuttle Rotterdam B.V. overgenomen.

Klanten merken in principe niets van de overname. Voorwaarden en tarieven blijven ongewijzigd. Onderdeel van het dienstenpakket van de PortShuttle is ook de zogenoemde ‘PortShuttle 2’. Dit is een samenwerking met GVT Group of Logistics, waarbij zes keer per week een trein rijdt tussen GVT in Tilburg en de terminals op de Maasvlakte. Ook deze dienst zal worden voortgezet.

Vervoer per spoor is een betrouwbare en efficiënte modaliteit. De PortShuttle verhoogt het serviceniveau van de haven, net zoals truckparkings, Portbase en boeien en palen dat doen, met als doelstelling om de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven zo sterk mogelijk te maken en levert door een lagere CO2-uitstoot ook een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Rotterdamse haven.

De neutrale spooroplossing

De Portshuttle is een efficiënte, betrouwbare en kosteneffectieve mogelijkheid om containers per spoor in de haven van Rotterdam uit te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger