BP Raffinaderij Rotterdam 50 jaar

Nieuws

BP Raffinaderij Rotterdam vierde deze week zijn 50 jarig bestaan. Sinds BP zich in de jaren ‘60 heeft gevestigd op het haventerrein is de raffinaderij uitgegroeid tot een van de grootste van Europa.

BP levert een belangrijke bijdrage aan de regionale en Nederlandse economie en werkgelegenheid. De raffinaderij biedt directe werkgelegenheid aan ruim 700 mensen in de regio, en samen met de andere vier raffinaderijen in Rotterdam indirect aan 40.000 mensen.

De raffinaderij werd in de jaren ‘60 geopend door de toenmalige minister van buitenlandse zaken, Joseph Luns. BP was de laatste grote raffinaderij die zich in Rotterdam heeft gevestigd. BP is een innovatief en vooruitstrevend bedrijf dat niet schroomt te investeren in nieuwe technieken, om zo voor te bereiden op ontwikkelingen op lange termijn. Al tijdens de oliecrisis in de jaren ’70 speelde BP hierop in door te investeren in een katalytische kraakinstallatie (waardoor olie schoner en efficiënter verwerkt kan worden).In de jaren die volgen blijft de modernisering van de raffinaderij hoog op de agenda staan.

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger