Havenkrant wint internationale prijs

Persbericht

De Havenkrant - dé krant van de Rotterdamse haven - heeft een internationale prijs gewonnen: de International Association of Ports and Harbors (IAPH) Port Communications Award 2017.

De jury heeft de onderscheiding toegekend voor de manier waarop de Havenkrant de haven ‘dichterbij’ de omwonenden brengt. Martin Byrne, voorzitter Communications commissie IAPH: “De Havenkrant is een bijzonder mooi middel waar andere havens in de wereld een voorbeeld aan kunnen nemen. De artikelen zijn laagdrempelig en geven de haven weer in al haar facetten. Van werk tot recreatie, van veiligheid tot bereikbaarheid.”

De Havenkrant is een twaalf pagina tellende krant op tabloid-formaat die sinds 2009 door het Havenbedrijf Rotterdam huis aan huis wordt verspreid onder alle omwonenden van de Rotterdamse haven. Van Hoek van Holland tot Capelle aan den IJssel, van Hellevoetsluis/Westvoorne tot aan Barendrecht/Dordrecht.

De oplage is 530.000, vier keer per jaar. Daarnaast ligt hij voor het meenemen op centrale plekken in de stad.
Het doel van de krant is om de haven, die letterlijk steeds verder weg is te komen liggen van de woonkernen, dichterbij de omwonenden te krijgen.

Anouska Hoogendoorn, hoofdredacteur Havenkrant: “Met de Havenkrant willen we laten zien dat de haven een aantrekkelijke plek is om te werken en te recreëren.
En met succes. Uit onafhankelijk lezersonderzoek blijkt dat onze lezers meer kennis hebben van de haven en positiever aankijken tegen haven-ontwikkelingen.”

De Havenkrant is ook online te lezen. Met zelfs extra content (filmpjes, longreads etc.) en exclusieve artikelen.

De International Association of Port and Harbors (IAPH) is een wereldwijde alliantie van meer dan 200 havens in 90 landen. De havens verwerken samen meer dan 60% van de overzeese handel in de wereld en bijna 80% van het wereldcontainervervoer. IAPH is een non-profit- en niet overheidsorganisatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger