Vier de zomer in FutureLand

Persbericht

Kom lekker dineren op verschillende hotspots op Maasvlakte 2, of ga samen met het hele gezin op fossielenexpeditie. Kinderen kunnen meedoen aan een leuke en informatieve rondleiding en verschillende knutselworkshops of kom kijken naar de nieuwe fototentoonstelling ‘Toeziend oog’. Combineer in de zomer een bezoek aan FutureLand met een bezoek aan het Maasvlaktestrand.

Dinners @ Sea
Geniet zaterdag 29 juli en 26 augustus van een uitgebreid diner op verschillende hotspots op Maasvlakte 2. De avond start feestelijk met een bubbel en amuse in FutureLand. Aansluitend maak je een rondrit met een tweetal korte stops. Onderweg wordt het voorgerecht geserveerd. Aan boord van de FutureLand Ferry geniet je op exclusieve plekken in de haven van hoofd- en nagerecht van restaurant New Fork.

Programma
17.30 uur Ontvangst in FutureLand met amuse & bubbel
18.00 uur Rondrit met de FutureLand Express, onderweg geniet je van het voorgerecht
19.00 uur Aan boord van de FutureLand Ferry worden tijdens een rondvaart hoofd- en nagerecht geserveerd

Prijs voor diner, inclusief bus en rondvaart: € 37,50 per persoon. Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen. Reserveer via www.futureland.nl

Fossielenexpedities
Onder leiding van ervaren fossielenspeurder Walter Langendoen worden strandexcursies georganiseerd in de zomervakantie. Op het Maasvlaktestrand geeft Walter uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten. Walter zoekt dagelijks fossielen op het Maasvlaktestrand. Zijn verzameling van duizenden vondsten omvat inmiddels gefossiliseerde hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer.

Praktische informatie
De strandexcursies vinden naast alle zaterdagen en zondagen plaats op woensdag 26 juli en 9 augustus en duren ca. 135 minuten. Vanaf 11.00 uur kunnen gereserveerde kaartjes worden afgehaald in FutureLand. Om 11.15 uur start in het centrum een inleiding om vervolgens om 11.30 uur met de bus richting het strand te vertrekken. Per excursie is plaats voor 40 personen. De kosten voor deelname bedragen € 9,00 p.p. Kinderen t/m 11 jaar mogen mee voor € 7,00 en t/m 2 jaar gratis. Voor meer informatie en reserveren zie www.futureland.nl

Kinderrondleidingen
Op alle woensdagen en zondagen van 10 juli tot en met 28 augustus kunnen de jonge bezoekertjes en hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve kinderrondleiding. De rondleidingen starten om 14.00 uur met een grappige korte film. Daarna gaan de kinderen met hun ouders/begeleiders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. De kinderrondleidingen zijn gratis toegankelijk, reserveren is niet nodig.

Kinderworkshops
Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis) geeft tijdens de zomervakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met verschillende technieken - zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften - stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleien en is er de mogelijkheid om een echt doek te beschilderen.

Praktische informatie
Kosten zijn € 2,00 per workshop. Materiaal en begeleiding zijn inbegrepen. De workshops worden aangeboden tussen 12.00 en 16.00 uur. Aanschuiven kan op elk gewenst moment.
Zaterdag 8, 15 en 22 juli – ‘Workshop tekenen op steen’
Woensdag 12, 19 en 26 juli – ‘Workshop schilderen op doek’
Zaterdag 29 juli – ‘Workshop zeediertjes kleien’
Zaterdag 2, 9 en 16 augustus – ‘Workshop tekenen op steen’
Woensdag 5, 12 en 19 augustus – ‘Workshop schilderen op doek’
Zaterdag 23 augustus – ‘Workshop zeediertjes kleien’
Nieuw: Fototentoonstelling ‘Toeziend oog’
Heel de wereld kwam kijken hoe Nederland een haven opspoot in de 17 meter diepe Noordzee. Ontelbare foto’s zijn er gemaakt. Door mensen die met eigen ogen wilden zien hoe dat in zijn werk ging. Uit voornamelijk foto’s van bezoekers is een unieke expositie samengesteld. Kijk mee en beleef opnieuw de verwondering die aan al dit beeldmateriaal vooraf ging. De tijdelijke tentoonstelling is van 1 juli tot 1 januari 2018 te zien.

Bezoek FutureLand vanuit Hoek van Holland over het water
Er is een verbinding vanuit Hoek van Holland naar de Maasvlakte over water. De RET brengt je met de Fast Ferry in een uur naar de Maasvlakte. Onderweg maak je vast kennis met de containerterminals, zeeschepen en zeehondjes. Zie www.ret.nl/fast ferry voor tijden en prijzen. Je kunt je fiets meenemen, vanaf de afstapplaats is het ca. 20 minuten fietsen naar FutureLand.

Haventijdreis vanuit Rotterdam naar FutureLand
Ook is er een wekelijkse verbinding op zondag vanuit Rotterdam met luxe touringcar vanuit Rotterdam CS en Willemsplein. Onderweg trekt de haven aan je voorbij. Vanuit FutureLand maak je een uitgebreide rondvaart door de nieuwe havens. Zie www.spido.nl voor programma, prijzen en vertrektijden.

Over FutureLand
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag.
Van 1 mei tot 1 oktober is FutureLand ook alle zaterdagen geopend. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten door de nieuwe havens. Het informatiecentrum is in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van 2017 gekozen als tweede leukste uitje van Zuid-Holland. Bekijk het jaarprogramma op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger