Prachtvondst smaakt fossielspeurder Walter Langendoen naar meer

Persbericht

Sinds de opening van het Maasvlaktestrand zoekt Walter Langendoen dagelijks naar fossielen op Maasvlakte 2 maar nog steeds blijft het jongste zand van Nederland hem verbazen.

Afgelopen zondag vond de expert een Neanderthaler spitsschaaf. Hij is er nog van onder de indruk. “Ik heb dit stuk bewerkte vuursteen laten zien aan steentijdspecialist Marcel Niekus van Stichting Stone in Groningen. Het is minimaal 35.000 jaar oud! Ik ben enorm nieuwsgierig naar de uitkomsten van het onderzoek dat de stichting ernaar gaat uitvoeren en de publicatie erover.”

De komende weken gaat Langendoen weer energiek aan de slag in de omgeving van zijn vondst. Geïnteresseerden kunnen mee helpen zoeken. Vanwege de vakantie staat een extra reeks fossielenexpedities op stapel. Op het Maasvlaktestrand geeft de fossielenexpert uit Hellevoetsluis uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten. Met het opspuiten van zand gewonnen diep in de Noordzeebodem zijn deze resten van oeroud leven op het Maasvlaktestrand terecht gekomen.

Aanmelden kan op de site van FutureLand. Per excursie is plaats voor ca. 40 personen.
De kosten voor deelname bedragen € 9,00 p.p. Kinderen t/m 11 jaar betalen € 7,00 en t/m 2 jaar mogen ze gratis mee.

Beschikbare datums zijn te zien en te selecteren in het aanmeldformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger