Grofsmederij van RDM Rotterdam in gebruik

Persbericht

KWINT Offshore opent officieel op maandag 31 juli zijn vestiging in de Grofsmederij van RDM Rotterdam. Het is daarmee het eerste bedrijf dat zich daar vestigt. Het ondertekende daartoe eind vorig jaar samen met de bedrijven MCAubel en Vertidrive een overeenkomst met het Havenbedrijf Rotterdam. Ook de andere twee bedrijven openen deze zomer hun vestiging in de Grofsmederij.

KWINT Offshore
KWINT, opgericht in 1883, is van oudsher een speler op het gebied van hijs- en hefmiddelen. In recente jaren werden daarom ook klanten in de industrie, bouw, transport en windenergie bediend. Het bedrijf maakt nu de stap naar de offshore. Ook in een grijs verleden was KWINT toeleverancier voor de scheepvaart. KWINT Offshore neemt 15.000 m2 in gebruik en heeft een kade van 240 meter ter beschikking die allebei geschikt zijn voor zwaar constructiewerk en ideaal is voor ‘jack-up’projecten, inspectie aan boord, offshore schepen en pontons.

Grofsmederij/ketelmakerij
De Ketelmakerij (eerste gebouw uit 1920) en de Grofsmederij (eerste gebouw
uit 1938) aan de oostkant van het RDM-terrein ontstonden na de uitbreiding van de werf in 1918. De gebouwen werden ontworpen voor de productie en reparatie van ketels en grootschalige machine-onderdelen. De Amsterdamse architect Herman Ambrosius Jan Baanders (1876-1953) ontwierp de gevels van de Ketelmakerij. Hij had op dat moment al het hoofdgebouw ontworpen en de eerste fase van het tuindorp Heijplaat. Kenmerkend voor de ruimte zijn de oersterke vloeren die ideaal zijn voor offshore-activiteiten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger