Hermod vrijdag op Vanguard

Nieuws

Naar verwachting wordt het half-afzinkbare kraanschip Hermod van Heerema Marine Contractors in de nacht van donderdag op vrijdag verhaald vanuit het Calandkanaal naar Maasvlakte 2. Vrijdag rond het middaguur wordt met hoog water de laadoperatie op de Dockwise Vanguard van Boskalis uitgevoerd.

Het laden van de Hermod (een enorm vaartuig met een hoogte van 90 meter, een breedte van 86 meter en een lengte van 154 meter) in de Prinses Alexiahaven is een spectaculair gezicht en is vanaf land het beste te aanschouwen vanaf de parkeerplaatsen aan de Prinses Máximaweg, de secundaire rondweg op Maasvlakte 2. Ondertussen wordt nabij de laadoperatie gewoon doorgewerkt aan de landaanwinning voor het Offshore Center, een nieuw haventerrein op Maasvlakte 2.

Rondvaarten
FutureLand, het informatiecentrum van het Havenbedrijf Rotterdam op de Maasvlakte, organiseert voor het publiek rondvaarten met de FutureLand Ferry. Vanaf dit schip zijn vrijdag, zaterdag en zondag de activiteiten in de Prinses Alexiahaven goed te bekijken. Deze rondvaarten zijn te reserveren via futureland.nl.

Zeevasten
Na het laden zal de Dockwise Vanguard van Boskalis nog enkele dagen met de Hermod op haar rug gaan ‘zeevasten’ (vastzetten van de lading). Na het weekend vertrekt het transport naar Zhoushan in China. Daar wordt de bijna 40-jarige Hermod ontmanteld en gerecycled op de werf van Zhoushan Changhong International Ship Recycling.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger