GVT start shuttle op Polen

Nieuws

Begin september is de eerste shuttle van GVT Group of Logistics op Rzepin in Polen vertrokken. Nog deze maand zal de frequentie naar twee maal per week worden opgevoerd. De planning is om daar voor het eind van het jaar nog een extra omloop aan toe te voegen. De dienst past in de trend van een stijgend aantal railverbindingen tussen Rotterdam en Oost-Europa.

Rzepin ligt in het westen van Polen aan de spoorverbinding Berlijn-Warschau. De terminal is recent door ons overgenomen en de afgelopen maanden geüpgrade naar de GVT-standaard”, aldus Roland Verbraak, General Manager van de GVT Group. “Dit houdt in dat de terminal voldoet aan de hoogste TAPA beveiligingeisen en qua automatisering voorzien is van onze moderne software systemen.”

Huishoudelijke elektronica
De dienst, die door LTE wordt uitgevoerd, vertrekt op vrijdagavond uit Tilburg. “Op zaterdagmiddag is de shuttle dan in Rzepin en op zondag weer terug in Tilburg”, licht Markus Bertram, managing director bij LTE Netherlands toe. Met de dagelijkse rail- en bargeverbindingen is de lading dan op maandag in Rotterdam. “Richting Polen hebben we een heel divers lading pakket met onder andere staal en grondstoffen”, vult Verbraak aan. “Vanuit Rzepin vervoeren we veel vaste volumes voor het Belgische bedrijf Essers. Daarnaast komt er ook veel huishoudelijke elektronica deze kant op, die daar geproduceerd wordt in fabrieken van Samsung SDS.”

Zes huckepacks
“Mooi dat de volumes op Polen en eigenlijk heel Oost-Europa aantrekken”, aldus Bertram. “Dankzij onze meer dan veertig elektrische- en diesellocomotieven en grote wagonvloot zijn we aardig flexibel in het opschalen van de diensten.” De trein bestaat nu nog uit één 60-voets en twintig 90-voets wagons. “Per eind september zijn er ook zes huckepack wagons beschikbaar.”

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger