Inschrijving Philips Innovation Awards geopend

Nieuws

De aanmeldprocedure voor de grootste studentenondernemersprijs van Nederland is van start gegaan. In de 2018-editie wordt op zoek gegaan naar de opvolgers van Ben Arntz en Nick Noordam van GBM Works, die vorig jaar de award en het prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro wonnen. Zij hebben een methode ontwikkeld voor het geluidloos plaatsen van monopiles (funderingen voor windmolens) in de zeebodem en deden onlangs een proef op de Maasvlakte.

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft innovatie en start-ups hoog in het vaandel staan. We zijn daarom niet alleen groot fan van de award, maar hebben ook net onze betrokkenheid als ‘partner’ tot 2020 verlengd.

Platform
In de twaalf jaar dat de Philips Innovation Award bestaat is het zwaartepunt verschoven van een competitie naar een platform, waar iedere deelnemer van profiteert. Dit platform bestaat uit vier Stages (Idea Stage, Developing Stage, Refining Stage en Final Stage). In elke stage worden de deelnemers gestimuleerd en geholpen om hun idee om te zetten in een succesvolle start-up. Veel deelnemers hebben inmiddels de Philips Innovation Award gebruikt om hun innovatieve ideeën te verwezenlijken. Daarnaast zijn ook de afgevallen deelnemers door middel van de Innovation Market in contact gekomen met relevante ondernemers en investeerders die hun start-up verder kunnen helpen.

Inschrijven kan via de website van de PHIA.

Bron: PHIA

Innovatie

Rotterdam wil 's werelds slimste haven zijn. Om onze koppositie te behouden moeten we blijven vernieuwen. Innovatie is een cruciaal middel om de beoogde veranderingen in energietransitie en digitalisering Rotterdam te realiseren.

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger