Rotterdamse haven neemt afscheid van de heer Dipl.-Kfm. Horst E.A. Schacht

Nieuws

Met droefheid heeft de Rotterdamse havengemeenschap kennisgenomen van het overlijden van de heer Dipl.-Kfm. Horst E.A. Schacht.

De heer Schacht kwam in 1952 naar Rotterdam en werd een warme en onvermoeibare pleitbezorger, in woord en daad, van de Duits-Rotterdamse relaties. Hij was lange tijd directielid van gerenommeerde expediteursbedrijven in de Rotterdamse haven en vervulde onder andere het voorzitterschap van de havenondernemersvereniging SVZ. Na zijn succesvolle beroepsmatige carrière diende hij het toenmalige Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam als adviseur van de directie.

De heer Schacht was actief, duidelijk, overredend, diplomatiek en altijd bereid om zijn enorme kennis en netwerk, tot op de hoogste niveaus, in te zetten. Hij wist de Rotterdamse en Duitse belangen tot wederzijds voordeel te verknopen en werd een Duitse Rotterdammer en tegelijk een Rotterdamse Duitser. De heer Schacht bleef tot op hoge leeftijd niet alleen betrokken bij onze haven maar ook bij zijn geliefde geboortestad Hamburg. De Rotterdamse havengemeenschap is hem veel dank verschuldigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger