Eerste investeringen Rotterdam Port Fund

Nieuws

Rotterdam Port Fund (RPF)- het jonge op de havensector gerichte investeringsfonds van enkele Rotterdamse investeerders en instellingen - heeft zijn eerste investeringen gedaan. Het fonds stopt geld in de twee haven gerelateerde bedrijven die groeikapitaal nodig hebben: Wuvio en de Van Aalst Groep. Het gaat om bedragen tussen de €5 mln en €10 mln. Later dit jaar verwacht RPF nog twee of drie investeringen te kunnen doen.

Wuvio uit Maasdijk heeft een circulair product ontwikkeld voor stofbestrijding. Van gerecyclede vezels maakt het bedrijf een substantie die als een beschermingslaag over kolen of agrarische bulkgoederen wordt gelegd, wat stofvorming tegengaat en waterverbruik vermindert.

De Van Aalst Groep, met hoofdkantoor in Dordrecht, heeft vers kapitaal nodig voor de ontwikkeling en op de markt brengen van Safeway. Dit is een vinding waarmee het op volle zee gemakkelijker en veiliger is om van een werkschip op een offshore-installatie te komen.

Rotterdam Port Fund, dat aanvankelijk First Dutch Port Fund heette, is vorig jaar opgericht door vijf partijen: de Rotterdamse investeerder Peter Goedvolk, ondernemer en reder Jan Willem Doeksen, Havenbedrijf Rotterdam, zakenbank NIBC en het regionale investeringsfonds Innovation Quarter.

De vijf investeerders staken samen circa €50 mln in het fonds. Hiermee willen zij snelgroeiende en innovatieve ondernemingen financieren die een relatie met de havensector hebben. De timing is goed. De Rotterdamse haven wil haast maken met de energietransitie - de overgang van een op fossiele energiebronnen gerichte haven naar gebruik van hernieuwbare grondstoffen.

Innovatie

Rotterdam wil 's werelds slimste haven zijn. Om onze koppositie te behouden moeten we blijven vernieuwen. Innovatie is een cruciaal middel om de beoogde veranderingen in energietransitie en digitalisering Rotterdam te realiseren.

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger