Hupac start raildienst op Stuttgart regio

Nieuws

Hupac Maritime Logistics is gestart met een railshuttle op Kornwestheim in Duitsland. Daarmee komt er een directe verbinding tussen de Rotterdamse haven en de belangrijke industriële gebieden rond Stuttgart en Baden-Württemberg.

“Voor Hupac is de haven van Rotterdam een belangrijk knooppunt en gateway en we zijn dan ook trots op deze nieuwe verbinding”, zegt Peter Weber, director Corporate Development of Hupac Group. “Deze trein biedt ons de mogelijkheid om ons ook op maritieme klanten te richten. We zijn ervan overtuigd dat we onze klanten een snelle en betrouwbare service kunnen bieden. Maritieme achterlandlogistiek is een markt met een enorm potentieel. Ons nieuwe bedrijfsonderdeel Maritime Logistics lanceert deze nieuwe lijndienst op een route waar de vraag naar logistieke service hoog is. Al in deze eerste weken zien we positieve reacties van de markt.”

Railnetwerk
Matthijs van Doorn, manager Logistics van Havenbedrijf Rotterdam: “Hupac is een strategische partner voor het Havenbedrijf Rotterdam. Wij zijn erg gelukkig met deze verbinding naar de regio Kornwestheim. Het versterkt ons railnetwerk en biedt klanten in die regio een goede railverbinding met onze haven.”

DUSS Terminal
De containertrein vertrekt op maandagen, woensdagen en vrijdagen vanaf de DUSS Terminal in Kornwestheim. Op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen vertrekt de trein vanaf de CTT Terminal in Rotterdam oostwaarts. Vanaf de CTT Terminal verzorgt de PortShuttle de efficiënte aansluiting met de containerterminals op de Maasvlakte.

Auto-industrie
Sven Lehmann, directeur van Hupac Maritime Logistics, voegt toe: “Onze trein vervoert letterlijk alles: van mode tot en met auto-accessoires. Het belangrijkste doel is het maritieme achterlandverkeer, maar we richten onze aandacht ook op continentaal verkeer. We verzorgen drie retourreizen per week. Dat is een goede uitgangspositie voor de markt. Zodra er sprake is van stijgende ladingvolumes, willen we onze service uitbreiden en elke dag een containertrein laten rijden.

Bron: Hupac

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger