EMO en JERA Trading: samenwerking in grondstof voor zonnepanelen

Nieuws

Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO) en JERA Trading hebben een contract voor vijf jaar getekend om samen gezuiverde kolen te leveren voor de productie van silicium. Deze stof is nodig voor de productie van zonnepanelen (fotovoltaïsche cellen) en geïntegreerde computerchips.

Binnen het samenwerkingsverband om gezuiverde kolen te produceren, op de markt te brengen en te verkopen zal JERA Trading zorgen voor de inkoop, het transport en de marketing- en saleskennis. EMO zorgt voor de overslag-, opslag- en productiefaciliteiten.

EMO is met name actief op de markt voor ijzererts en kolen en is haar productportfolio van droge bulkgoederen verder aan het diversifiëren. Levering aan de gespecialiseerde siliciumindustrie sluit goed aan op de competenties en technische apparatuur van EMO. Voor het zeven en wassen van steenkool heeft EMO op haar terminal een 10 hectare groot perceel beschikbaar met een recent gerenoveerde was- en zeefinstallatie. Bij het fabricageproces wordt gebruik gemaakt van een gesloten watercircuit en er wordt nagenoeg geen uitstoot geproduceerd.

Automatisch op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de haven?

Schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger