ExxonMobil haalt 20.000 auto’s van de weg

Nieuws

De nieuwe installatie voor de productie van paraxyleen, heeft de CO2-uitstoot van de oxo-alcoholenfabriek van ExxonMobil Chemical Holland in Rotterdam aanzienlijk verminderd. Het vorig jaar afgeronde project blijkt goed voor een jaarlijkse besparing vergelijkbaar met het verwijderen van meer dan 20.000 auto's van de Nederlandse wegen.

ExxonMobil

"We werken continu aan het verbeteren van de prestaties van de Rotterdamse fabrieken", zei Elissa Sterry, vice-president Global Intermediates bij ExxonMobil Chemical. "Het ontwerp van de productieprocessen is gericht op een efficiënt gebruik van energie, grondstoffen en transport. Daarnaast blijven we ons inzetten voor duurzame chemische toepassingen en innovatie." ExxonMobil heeft verschillende productielocaties in de regio Rotterdam, waaronder een raffinaderij, een smeeroliefabriek en vier petrochemische fabrieken.

Plant manager Raymond van der Horst voegt toe: "We hebben de leidende positie van onze fabrieken en die van de Rotterdamse haven versterkt door een aantal recente projecten, met aanzienlijke investeringen in werkgelegenheid en de lokale economie." Enkele voorbeelden zijn de uitbreiding van de aromatenfabriek in 2009, de integratie van de Air Products waterstoffabriek in 2012 en dus de nieuwe paraxyleen-installatie. Nieuw gebouwde tanks en verbeterde laadfaciliteiten voor grotere schepen zorgen bovendien voor een vermindering van goederenvervoer en scheepsbewegingen met 50 procent en dragen daarmee eveneens bij aan de efficiëntie en betere milieuprestaties van de fabriek.

Bron: ExxonMobil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger