Haven Rotterdam ontvangt president Jokowi van Indonesië

Persbericht

Een Rotterdamse delegatie onder leiding van CEO Allard Castelein ontving op vrijdagochtend 22 april president Joko Widodo (Jokowi) van Indonesië op de Maasvlakte. Minister Melanie Schultz en burgemeester Ahmed Aboutaleb waren daarbij aanwezig. President Jokowi is in Nederland om o.a. de maritieme samenwerking tussen de twee landen te bevorderen. Het Havenbedrijf heeft in Indonesië een projectorganisatie opgericht met het havenbedrijf Pelindo 1 voor de ontwikkeling van de haven van Kuala Tanjung. In het najaar opent het Havenbedrijf een kantoor in Indonesië dat onder leiding staat van Willem Dedden.

(foto: Ries van Wendel de Joode)
Foto: Willem Dedden verwelkomt president Jokowi in de haven van Rotterdam (foto: Ries van Wendel de Joode)

PoRint
De ontwikkeling van een diepzeehaven in Indonesië past in het buitenland-beleid van het Havenbedrijf dat er onder andere op gericht is om kansen te creëren voor Nederlandse bedrijven in het buitenland. Deelname in havenontwikkeling in voor de haven interessante landen is één van de manieren om dat te realiseren. Vandaar dat het Havenbedrijf in 2003 een joint venture sloot met de sultan van Oman – Sohar Industrial Port Company – voor de ontwikkeling van de haven van Sohar en dat het zich ook oriënteert in Brazilië om de haven Porto Central te ontwikkelen.

Kuala Tanjung
Kuala Tanjung is een nieuw te ontwikkelen haven nabij de stad Medan aan de Straat van Malacca, één van de belangrijkste scheepvaartroutes van de wereld. De in 2014 aangetreden president Jokowi heeft het versterken van de maritieme sector speerpunt van zijn beleid gemaakt om de economie te laten groeien (6 tot 7% per jaar). Kuala Tanjung is één van de hoofdprojecten binnen de nationale maritieme strategie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger