R.B.C. Terminal opent containerterminal in Botlek

Nieuws

Aan de Westgeulstraat 6 in de Rotterdamse Botlek, heeft R.B.C. Terminal zijn nieuwe terminal officieel geopend op 15 april. In samenwerking met KWS Infra, Liebherr en het Havenbedrijf Rotterdam, hebben de partijen een duurzame terminal weten te creëren die aan alle moderne milieuaspecten voldoet.

rbc terminal

Een zeer belangrijk punt, want het bedrijf is gespecialiseerd in de opslag van beladen en onbeladen (tank)containers, ook die met gevaarlijke stoffen. De nieuwe terminal is daarom onder meer voorzien van een gecertificeerd en vloeistofdicht terrein, met daaronder een speciaal rioolstelsel dat in noodgevallen gevaarlijke stoffen en bluswater veilig op kan vangen.

Verlaagde CO2-uitstoot
De steiger in de Oude Maas is ingericht volgens de laatste milieurichtlijnen en er kan in het geval van een calamiteit op een verantwoorde en efficiënte wijze gehandeld worden. Zo krijgen gevaarlijke stoffen geen kans om naar het oppervlaktewater te stromen, de rioolsystemen kunnen ogenblikkelijk worden gesloten om eventuele milieuvervuiling te voorkomen. Ook in het dagelijkse gebruik komt de nieuwe terminal het milieu ten goede. De 100% elektrische mobiele havenkraan - die werkt met stille, zuinigere en minder vervuilende motoren - verlaagt de CO2-uitstoot van de terminal aanzienlijk.

Specialistische aanvulling
Met alle moderne faciliteiten, is de nieuwe terminal een praktische en veilige one-stop-shop voor expediteurs, producten, forwarders, vervoerders en rederijen. Op dit moment wordt er door R.B.C. Terminal ook gekeken naar de mogelijkheden voor een aansluiting op het spoor. Voor nu is de terminal in elk geval al een sterke aanvulling voor de handling, opslag en transport van containers in de Rotterdamse haven.

Foto: R.B.C. Terminal

Co2 footprint Havenbedrijf Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger