Nieuw vaarschema 2M opsteker voor Rotterdamse haven

Persbericht Havenbedrijf Rotterdam

Rotterdam, 31 mei 2016 – De containerrederij alliantie 2M, van Maersk Line en MSC, heeft haar nieuwe vaarschema op de route Europa-Azië bekend gemaakt. Rotterdam is er daarin flink op vooruit gegaan met een extra ‘first port of call’- en een extra ‘last port of call’-positie op de routes met de grootste schepen. Het Havenbedrijf Rotterdam voorziet een forse groei in containervolume van 2M.

Rotterdam heeft in het bestaande vaarschema één keer de commercieel favoriete positie als ‘last port of call’. In het nieuwe schema wordt dat verdubbeld en wordt de grootste haven van Europa ook nog eens ‘first port of call’ op de belangrijke AE10-dienst, die de snelste transit time geeft tussen Far East en North West Continent. De AE10 wordt met 18.000 TEU-schepen uitgevoerd.

Van de vijf 2M diensten is Rotterdam in één dienst niet langer als aanloophaven opgenomen. Deze wordt uitgevoerd met de kleinere 13.000 TEU-schepen. Het verlies hiervan wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de verbeterde positie op de andere vier oost-west diensten, die met de grote schepen worden uitgevoerd. Het Havenbedrijf Rotterdam houdt dan ook rekening met een forse toename in het aantal te verwerken containers voor 2M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger