Slim, slimmer, slimst!

Nieuws

Drijvende en draaiende zonnepanelen, automatische terminals, elektronische neuzen, de haven grossiert in slimme vindingen. Kom 28 mei naar FutureLand voor de gratis lezing en laat je bijspijkeren over de nieuwste innovatieve ontwikkelingen.

Aquabots

Rotterdam is een haven van pioniers. In de dynamische wereld van logistiek en industrie betekent stilstand achteruitgang. Daarom zoekt de haven van Rotterdam continu naar antwoord op de vraag hoe het slimmer, efficiënter, beter en duurzamer kan. Of het nu gaat om open data, duurzame energie of het uitwisselen van restproducten, innovatie stroomt door stad en haven, net als het water van de Nieuwe Maas. In Rotterdam worden inventieve oplossingen bedacht en krijgen innovators volop ruimte, mogelijkheden en steun om te slagen. Dit maakt de haven van Rotterdam niet alleen één van de grootste havens ter wereld maar ook één van de slimste.

Internationale koploper
Het Havenbedrijf maakt zich met partners als gemeente Rotterdam en Erasmus Universiteit hard voor innovatie, het optimaliseren van het innovatieve ecosysteem en het aantrekken van innovatieve start-ups. Dit werpt inmiddels de eerste vruchten af. De Rotterdamse haven ontpopt zich tot de place-to-be voor innovatie. In 2030 is Rotterdam internationaal koploper op het gebied van ontwikkeling en toepassing van relevante innovaties, dat is de ambitie. Deze innovaties moeten bijdragen aan duurzame en efficiënte (productie)ketens en de veiligheid en bereikbaarheid van het havencomplex vergroten.

Ga zaterdag 28 mei naar FutureLand en volg de gratis lezing over de laatste innovatieve ontwikkelingen en hoe het Havenbedrijf deze ontwikkelingen stimuleert. Welke start ups vind je in de Rotterdamse haven en wat mogen we in de nabije toekomst verwachten? Ook wordt er een showcase uitgelicht door een start-up ondernemer, gevestigd in de haven.

Bron: FutureLand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger