Uitzwaaitochten vanuit FutureLand

Persbericht FutureLand

Zwaai de grootste cruiseschepen uit als ze bij Hoek van Holland de Noordzee opdraaien, maak met je kinderen een miniatuur zonneauto of boek de speciale bustocht op de themadag over spoor. De kalender van FutureLand is weer overvol en gevarieerd deze zomer. Mooi dus dat FutureLand nu ook bereikbaar is met openbaar vervoer via het water vanuit Hoek van Holland en met een zondagse busverbinding vanuit Rotterdam Centraal Station!

Aida Prima

Zwaai cruiseschepen uit vanaf het water

De hele zomer vaart de FutureLand Ferry wekelijks uit om gigantische cruiseschepen uit te zwaaien. Op vrijdag 17 juni vertrekt de AIDAprima voor een cruise vanuit Rotterdam richting Hamburg. Dit Italiaanse cruiseschip uit 2016 is met zijn felbeschilderde romp en zijn lengte van 300 meter een opvallende verschijning. Speciaal voor vroege vogels: vaar 's ochtends mee met de FutureLand Ferry en zie de cruisereus het Noordzeegat kiezen!

Onderweg

We schepen 17 juni in om 08.30 uur en vertrekken 09.00 uur richting de Nieuwe Waterweg. Intussen heeft de AIDAprima de cruiseterminal in hartje Rotterdam verlaten en vaart ze onze kant op. De tocht aan boord van de FutureLand Ferry wordt begeleid door een deskundige voorlichter. Aan informatie en de laatste weetjes dus geen gebrek. Ondertussen geniet je van een heerlijk ontbijt en een spectaculair uitzicht. We varen langs containerterminals, de grootste zeeschepen, het zeehondenstrandje, olie- en LNG-terminals en de uitvalsbasis van de loodsen. Na het uitzwaaien meren we rond 11.30 uur weer af bij FutureLand. De prijs voor deze Early bird uitzwaaitocht inclusief uitgebreid ontbijtbuffet is € 24.50. Kinderen t/m twee jaar varen gratis mee, t/m vijf jaar voor € 15,00. Gedurende de maand juli en augustus zwaait de FutureLand Ferry wekelijks cruises uit, ook een keer in de avond met warm buffet. Zie de datums, tijden en het reserveringsformulier op www.futureland.nl

Vaderdag - workshop Nuna knutselen

Gedurende de tentoonstelling ‘De haven geeft nieuwe energie’ is zonnewagen Nuna 6 in FutureLand te zien van zevenvoudig wereldkampioen Nuon Solar Team. Vaders kunnen zondag 19 juni samen met hun zoon of dochter een model van zonnewagen Nuna 8 nabouwen. Tijdens een eenmalige workshop helpt FutureLand voorlichter en toekomstig Nuon Solar Team-member Sharon van Luik bij het in elkaar zetten van de mini-Nuna. Aan het einde van de workshop rijdt jullie Nuna op eigen kracht, mits de zon schijnt natuurlijk! Geef je op via www.futureland.nl

Op het juiste spoor – themadag zaterdag 25 juni

Waar zou de haven zijn zonder de trein? Wat heb je aan goederen op de kade als de afvoer ervan niet geregeld is? Zouden er zoveel Duitse auto's rijden zonder de dagelijkse kolen- en ertstreinen naar de buren? Wat zit er in de containers die dag en nacht over de Betuweroute tot in Italië klanten bereiken? En hoe dik zouden de files in Nederland zijn als Rotterdam geen spoor had? Antwoorden op deze vragen krijg je zaterdag 25 juni tijdens de themabustour ‘Op het juiste spoor’. Voor meer informatie en inschrijven zie www.futureland.nl

Dagtocht per touringcar vanuit Rotterdam

Per luxe touringcar reis je vanaf Rotterdam CS of de voet van de Erasmusbrug aan het Willemsplein dwars door de haven naar informatiecentrum FutureLand. Onderweg komt de haven tot leven en zie je havengebieden met verschillende vormen van industrie. Midden in de ontwikkeling van het jongste havengebied biedt het interactieve informatiecentrum uitzicht op de modernste containerterminals in bedrijf. Bovendien vind je álle informatie over de ontwikkeling van Maasvlakte 2 in het centrum aantrekkelijk gepresenteerd. Vanuit FutureLand maak je een uitgebreide rondvaart van anderhalf uur: vaar rondom offshore gigant Pioneering Spirit, het grootste vaartuig ter wereld, en bezoek de Europahaven op de eerste Maasvlakte.

Programma

10.15 uur Vertrek Rotterdam CS (busplatform)
10:45 uur Vertrek Willemsplein
11:45 uur Aankomst FutureLand
12:00 uur Afvaart rondvaart
13:30 uur Bezoek expositie FutureLand
14:30 uur Vertrek FutureLand richting Rotterdam

Praktische informatie

Deelname aan deze dagtour kost € 19,50 p.p. Dit is inclusief:
• Vervoer per touringcar van Rotterdam naar FutureLand v.v.
• Rondvaart ‘Containertour’ FutureLand Ferry, incl. kop koffie of thee
• Bezoek FutureLand
De touringcar rijdt op alle zondagen in juni, juli en augustus. Reserveren voor dit arrangement kan telefonisch of per e-mail bij Spido:010-275 99 88/ reserveringen@spido.nl.

Nieuw: Harbour Ferry vanaf Hoek van Holland

De RET Harbour Ferry brengt je in de maanden juni, juli en augustus 2016 van Hoek van Holland Berghaven binnen een uur naar FutureLand. De Harbour Ferry vertrekt drie keer per dag. Dagretour kost €12.50. Voor meer informatie zie www.ret.nl/fastferry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger