Zomer: met Waterbus naar Haringvliet

Nieuws

Deze zomer vaart de Waterbus vanuit Rotterdam, Dordrecht en Hellevoetsluis langs een aantal bijzondere bestemmingen aan het Haringvliet. Onder de slogan ‘erVAAR deze zomer het Haringvliet’ kunnen liefhebbers van natuur en cultuur hun hart ophalen in deze voormalige zeearm van de Noordzee. Elke halte heeft zo zijn eigen bijzonderheden.

Aan de monding van twee grote Europese rivieren - de Rijn en de Maas - is er voor iedereen wel iets te beleven deze zomer. Vogelaars hebben de kans om bij Quackgors in Hellevoetsluis broed- en trekvogels te spotten en kinderen kunnen avonturen beleven op natuureiland Tiengemeten. In de haven van Middelharnis zijn winkelstraatjes, terrassen en het Streekmuseum te bezoeken. Zeehondenvrienden kunnen in Stellendam langs bij de opvang A Seal. Een andere optie is om lopend of fietsend het nabijgelegen natuurgebied de Kwade Hoek in te gaan. Fietsen mogen namelijk mee worden genomen op de Waterbus.

Het Haringvliet ontdekken
De zomerdienst van de Waterbus gaat in op woensdag 29 juni en eindigt op zondag 25 september. Het is mogelijk om zelfstandig de deltanatuur in Zuid-Holland te ontdekken, maar er zijn ook boswachters en vrijwilligers die bezoekers graag door de omgeving rondleiden. Tickets voor de Haringvliet Expeditie zijn te koop voor 13 euro per persoon en als gezinskaart voor 27,50 euro. Deze laatste kaart is geldig voor maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen.

De Waterbus vaart per dag één keer heen in de ochtend en één keer terug in de middag. In de tussentijd wordt er gependeld tussen verschillende locaties aan het Haringvliet. Meer informatie is te vinden op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger