Vier de zomer in FutureLand

Nieuws Havenbedrijf Rotterdam

Kom met het hele gezin loungen op een zwoele zomeravond, of ga samen op fossielenexpeditie. Kinderen kunnen meedoen aan een leuke en informatieve rondleiding of zie de tentoonstelling over de rol van de Rotterdamse haven in de energievoorziening. Vlieg mee met een FutureFlight boven de haven van 2050! Combineer een bezoek aan FutureLand met een bezoek aan het Maasvlaktestrand. Kortom, FutureLand en omgeving biedt een zomer vol activiteiten. Voor elke leeftijd is wat leuks te beleven.

Futureland Skyline

Start je zomer op het strand

Zondag 10 juli organiseert FutureLand een dag vol spel, klim- en klauter activiteiten op het Maasvlaktestrand. Deze dag markeert de start van de zomervakantie. Tussen 12.00 en 17.00 uur bedwingen waaghalzen een klimtoren, beproeven scherpschutters hun geluk met de handboog en gaan krachtpatsers de strijd aan met de wind onder een power kite. Sportievelingen leven zich uit op een hindernisbaan met touwbruggen, netten en schommels of spelen een potje beachvolley. Tijdens de zomervakantie is FutureLand ook op zaterdagen geopend. Ook vinden in de weekenden fossielenexpedities plaats op het Maasvlaktestrand. Meer informatie staat vermeld op www.futureland.nl.

Loungen in FutureLand

Zaterdag 30 juli en 27 augustus is FutureLand extra lang open voor een gezellige en informatieve avond met tapas. Schuif bij mooi weer lekker aan voor een heerlijke maaltijd op het terras van FutureLand, met uitzicht op de modernste terminals van de wereld. Zijn de weergoden ons minder goed gezind, dan geniet je in het restaurant van hetzelfde adembenemende uitzicht. Deze avond kan gecombineerd worden met een presentatie, rondrit of rondvaart in het nieuwe havengebied.

Programma en praktische informatie

Een maaltijd, met de mogelijkheid een presentatie over de aanleg en het gebruik van Maasvlakte 2 bij te wonen, kost € 16,50 per persoon, kinderen tot 12 jaar eten mee voor € 7,50. Voor de maaltijd kan aangeschoven worden om 18.00 uur en om 19.30 uur. Wie om 18.00 uur aanschuift kan aansluitend de presentatie volgen en vervolgens de rondrit met de FutureLand Express maken. Wie liever om 19.30 uur aan tafel gaat kan de presentatie volgen die start om 18.00 uur, waarna aansluitend om 18.30 uur de rondrit vertrekt.

In beide gevallen kan het programma gestart worden met een rondvaart met de FutureLand Ferry. Deze gooit de trossen los om 16.45 uur voor een tocht van ca. 1 uur. Zowel aan boord van de Express als de Ferry vertelt een deskundige voorlichter onderweg wat je ziet. Een kaartje voor de rondrit kost € 5,75, een rondvaart maak je voor € 8,75. Een combiticket voor boot en bus kost € 13,-. Inschrijving kan via www.futureland.nl

Kinderrondleidingen

Op alle woensdagen en zondagen van 10 juli tot en met 28 augustus kunnen de jonge bezoekertjes en hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve kinderrondleiding. De rondleidingen starten om 14.00 uur met een grappige korte film. Daarna gaan de kinderen met hun ouders/begeleiders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. De kinderrondleidingen zijn gratis toegankelijk, reserveren is niet nodig.

Cruiseschepen uitzwaaien

In juli en augustus vaart de FutureLand Ferry uit om gigantische cruiseschepen uit te zwaaien. Wekelijks vertrekt de AIDAprima voor een cruise vanuit Rotterdam richting Hamburg. Dit Italiaanse cruiseschip uit 2016 is met zijn felbeschilderde romp en zijn lengte van 300 meter een opvallende verschijning. Vaar ‘s ochtends mee met de FutureLand Ferry en zie de cruisereus het Noordzeegat kiezen! Zie de datums, tijden en het reserveringsformulier op www.futureland.nl.

De haven geeft nieuwe energie – tentoonstelling

De Rotterdamse haven speelt een belangrijke rol in de energieproductie in Nederland. Omdat energietransitie de sleutel is in het klimaatvraagstuk, zijn veel ogen gericht op de haven. Kom naar de nieuwe tentoonstelling in FutureLand en verbaas je over onze dagelijkse afhankelijkheid van de energieproductie in Rotterdam. Stap in de FutureFlight en vlieg virtueel door de toekomst. Meet ook je eigen energielevel op de energybikes en ervaar zelf hoe kostbaar energie is. De zonneauto Nuna van zevenvoudig wereldkampioen Nuon Solar Team is te bezichtigen. De nieuwe tentoonstelling is te zien tot 30 december 2016.

Nieuw

Er is een nieuwe rechtstreekse verbinding vanuit Hoek van Holland naar FutureLand over water. De Harbour Ferry brengt je op dagen dat FutureLand geopend is in een uur naar de Maasvlakte. Onderweg maak je vast kennis met de containerterminals, zeeschepen en zeehondjes. Zie www.ret.nl/fast ferry voor tijden en prijzen.
Ook is er een nieuwe wekelijkse verbinding op zondag vanuit Rotterdam met luxe touringcar vanuit Rotterdam CS en Willemsplein. Onderweg trekt de haven aan je voorbij. Vanuit FutureLand maak je een uitgebreide rondvaart door de nieuwe havens. Zie www.spido.nl voor programma, prijzen en vertrektijden.

Over FutureLand

FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Van 16 juli t/m 27 augustus is FutureLand ook alle zaterdagen open. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten in de nieuwe havens. Sinds de opening in mei 2009 ontving FutureLand 825.000 bezoekers. Het informatiecentrum is in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van 2015 gekozen als tweede leukste uitje van Zuid-Holland. Bekijk het programma voor 2016 op www.futureland.nl.
Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger