‘First call’ schildje voor Jumbo Kinetic

Nieuws Havenbedrijf Rotterdam

Ter gelegenheid van het eerste bezoek van de Jumbo Kinetic aan Rotterdam, heeft kapitein Henk Huisman het havenschildje ontvangen van Ruud Hoogesteger van DHMR, namens het Havenbedrijf Rotterdam. Het zware-ladingschip meerde af in de Wilhelminahaven in Schiedam nadat het eerder al even in de Waalhaven had gelegen. Opvallend detail is dat Hoogesteder en Huisman zo’n dertig jaar geleden klasgenoten waren op de Zeevaartschool. Er viel dus aardig wat bij te praten…

De Jumbo Kinetic is een zware-ladingschip van het type K3000. Het is op 17 september 2013 te water gelaten en is uitgerust met twee Huisman-mastkranen; elk met een reikwijdte van 20 meter en met een (gezamenlijk) hefvermogen tot 3.000 ton. Dit ‘superijsklasse’ 1A-schip is bovendien inzetbaar in arctische omstandigheden met een ijsdikte tot een meter zonder hulp van ijsbrekers. Met zo'n 14 kilometer 'draad' op de haspels is het schip ook inzetbaar voor specialistische deepsea-activiteiten, zoals het op zeer grote diepte plaatsen van apparatuur voor olie- en gaswinning.

Momenteel ligt het schip wederom in de Waalhaven om hier pontons te laden met bestemming Tambey aan de Kara Zee (Noord-Rusland) voor de Yamal LNG-fabriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertisment ad adsense adlogger